Marinerte beter med valnøtter, Chevre og honningvinagrette.
October 28, 2014

4-6 rødbeter alt etter størrelsen. Gjerne røde, gule og polkabeter,
det gir et fint fargemønster. Neper kan erstatte betene hvis du liker
det bedre.
Skrell dem og skjær i tynne skiver. De røde betene er greit å legge
for seg så ikke alt blir farget rødt. Strø på salt og la det trekke
noen timer eller dager. Viktig at saltet er uten jod så det ikke
trekker ut de vakre betene. Desto lenger tid, desto mykere blir de.
Vannet eller laken som trekkes ut kan godt brukes til dressing eller
smaktilsetting i supper, men husk at den kan bli ganske salt.
Som en lett forrett eller tilbehør til buffet, kjøtt eller fisk, kan
du strø på Chevre eller en annen kremost, ristete valnøtter og en
dressing bestående av 1 dl eddik, 2 dl olje og 2-3 ss honning. Pepper
etter smak. Fint å pynte med friske eller tørkete ringblomster, kløver
eller blomkarse.
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
I'm busy working on my blog posts. Watch this space!