• Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Følg oss på Facebook og Twitter

Marinerte beter med valnøtter, Chevre og honningvinagrette.

October 28, 2014

4-6 rødbeter alt etter størrelsen. Gjerne røde, gule og polkabeter,
det gir et fint fargemønster. Neper kan erstatte betene hvis du liker
det bedre.
Skrell dem og skjær i tynne skiver. De røde betene er greit å legge
for seg så ikke alt blir farget rødt. Strø på salt og la det trekke
noen timer eller dager. Viktig at saltet er uten jod så det ikke
trekker ut de vakre betene. Desto lenger tid, desto mykere blir de.
Vannet eller laken som trekkes ut kan godt brukes til dressing eller
smaktilsetting i supper, men husk at den kan bli ganske salt.

Som en lett forrett eller tilbehør til buffet, kjøtt eller fisk, kan
du strø på Chevre eller en annen kremost, ristete valnøtter og en
dressing bestående av 1 dl eddik, 2 dl olje og 2-3 ss honning. Pepper
etter smak. Fint å pynte med friske eller tørkete ringblomster, kløver
eller blomkarse.


 

 

Please reload

Featured Posts

Velkommen til uten oppskrift sin blogg

February 18, 2014

1/1
Please reload

Recent Posts

October 28, 2014

October 28, 2014

March 8, 2014

Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic