Purregrateng
October 28, 2014

Barndomsminner fra Youngstorget.
Torg-handlerne på Youngstorget er et stort savn. Bønder fra hele
Østlandet kom inn og solgte dagens avling. Det var ikke noe som het
lokalt, kortreist, nettverk eller opprinnelse, alle bød på det de
hadde. Hendene som solgte var svarte av jord og sørgerender under
neglene. Svære bunter med gulrøtter, persillerot, selleri med
suppegrønt, maiskolber og det beste av alt store favner med purre rett
fra åkeren som jeg fikk bære hjem.
Eggehvitene ble skåret inn i tykk, varm, hvit saus med revet
muskatnøtt og eggeplommene. Purrebitene ble lagt på geledd i en
ildfast form og den luftige hvite sausen helt forsiktig over som en
dyne så den ikke falt sammen.
Inn i ovnen på 180 grader i 20-30 min til den var luftig og brun. En
trepinne fra en ødelagt sleiv ble stukket inn for å se om den hadde
satt seg. Purregrateng som egentlig er en sufflé ble tatt ut når den
var sprø og gylden på toppen og førstemann til å forsyne seg fikk æren
av å punktere den.
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
I'm busy working on my blog posts. Watch this space!