top of page

Marinerte beter med valnøtter, Chevre og honningvinagrette.


4-6 rødbeter alt etter størrelsen. Gjerne røde, gule og polkabeter, det gir et fint fargemønster. Neper kan erstatte betene hvis du liker det bedre. Skrell dem og skjær i tynne skiver. De røde betene er greit å legge for seg så ikke alt blir farget rødt. Strø på salt og la det trekke noen timer eller dager. Viktig at saltet er uten jod så det ikke trekker ut de vakre betene. Desto lenger tid, desto mykere blir de. Vannet eller laken som trekkes ut kan godt brukes til dressing eller smaktilsetting i supper, men husk at den kan bli ganske salt. Som en lett forrett eller tilbehør til buffet, kjøtt eller fisk, kan du strø på Chevre eller en annen kremost, ristete valnøtter og en dressing bestående av 1 dl eddik, 2 dl olje og 2-3 ss honning. Pepper etter smak. Fint å pynte med friske eller tørkete ringblomster, kløver eller blomkarse.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page