• Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Følg oss på Facebook og Twitter

Historien om uten oppskrift:

October 28, 2014

Vi som eier og driver uten oppskrift heter Richard og Cecilie. Vi er

søsken og har vokst opp med en mor og en mormor som er og var
fantastiske kokker. På hver sin måte lagde de all mat fra grunnen av.
De brukte råvarene som var tilgjengelige i sesongen, vi var alle med
på å plukke bær og vi levde på fisk hele året som vi fisket i Risør om
sommeren med faderen. I dag kjører vi ut store og små matbestillinger
fra lokalene i Bjerregaardsgate, men den spede begynnelsen til uten
oppskrift a/s startet hjemme på kjøkkenet hos undertegnede vinteren
2000.

Etter mangeårige studier i kunst, sosiologi og sosialantropologi, og
noen års jobbing med import av skomerket Dr.Martens, satt jeg i en
kinkig situasjon med barn nummer to som var mye syk. Eneste utvei var
å si opp jobben. Planen var å gå tilbake til studier kombinert med å
være hjemme. Sammen med gode kolleger skulle dette markeres på
restauranten Somewhere Else, ved Parkteateret på Grunerløkka. Jeg
skrøt av maten til servitøren. På ett eller annet vis hadde jeg fått
ny jobb før kvelden var omme, og kom gledestrålende hjem og fortalte
at den hemmelige drømmen om å jobbe på et restaurantkjøkken kunne gå i
oppfyllelse. Med en jente på fem år og en gutt på syv måneder fikk jeg
ammepause og litt basketball i bakgården mellom bordsetningene i
restauranten.

 

Etter hvert begynte folk å ringe og spørre etter kokk. Jeg leverte
mat fra kjøkkenbenken hjemme på det gamle Wedgewood-serviset til moren
min, i kombinasjon med foliedekkete bokhyller. Etter kort tid måtte
jeg opprette enkeltmannsforetak. Helt enkelt var det imidlertid ikke.
Innimellom var det mat over alt og uten en mann (Mode) som kjørte mat,
leverte momsskjemaer på nett og barn som hjalp til med brødbaking og
oppvask, hadde det aldri gått. Sommerferie og høsthelger ble brukt til
bær og sopptur.
Navnet uten oppskrift var det Mode som fant på. Etter å ha vokst opp i
kjøkkenet hjemme og hos mormor hvor jeg fikk bake brød, kaker, lage
sauser og fromasjer ble det en vane å lage all mat på ren intuisjon.


Uten oppskrift A/S.
Etter fem år og stadig mer å gjøre, var det på tide å komme seg ut av
et knøttlite kjøkken. Richard med hotellfagbakgrunn kom inn og vi
utvidet uten oppskrift til aksjeselskap, pusset opp et gammelt
slakteri i Bjerregaardsgate og investerte i en varebil. Men selv om vi
har utvidet både staben av gode hjelpere på kjøkkenet og en kundekrets
som består av mange trofaste kunder og enda flere nye, er grunntanken
den samme som da jeg begynte på eget kjøkken. Derfor er vi fortsatt
noe av et familiefirma hvor alle generasjoner trår til når det trengs.
Og faderen som lærte oss å fiske, er i dag fast sjåfør når det kniper.
Gamle kunder gruer seg til den hyggelige sjåføren vil gå av med pensjon.
Menenyene har utviklet seg med oss. Norsk mat, nordisk meny, tapas,
italiensk, Midtøstenbuffet, Asia og Afrika, Både Richard og jeg liker
å reise. Det prøver vi å gi tilbake ved å ha gjenskape rettene vi
smaker underveis. Og maten som kjøres ut fra kjøkkenet vårt? Den lages
selvsagt fra grunnen av, med de beste og ferskeste råvarene, slik vi
lærte i barndommen.

 

Cecilie.

 

Please reload

Featured Posts

Velkommen til uten oppskrift sin blogg

February 18, 2014

1/1
Please reload

Recent Posts

October 28, 2014

October 28, 2014

March 8, 2014

Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic