top of page

Purregrateng

Barndomsminner fra Youngstorget.

Torg-handlerne på Youngstorget er et stort savn. Bønder fra hele

Østlandet kom inn og solgte dagens avling. Det var ikke noe som het lokalt, kortreist, nettverk eller opprinnelse, alle bød på det de hadde. Hendene som solgte var svarte av jord og sørgerender under neglene. Svære bunter med gulrøtter, persillerot, selleri med suppegrønt, maiskolber og det beste av alt store favner med purre rett fra åkeren som jeg fikk bære hjem. Eggehvitene ble skåret inn i tykk, varm, hvit saus med revet muskatnøtt og eggeplommene. Purrebitene ble lagt på geledd i en ildfast form og den luftige hvite sausen helt forsiktig over som en dyne så den ikke falt sammen. Inn i ovnen på 180 grader i 20-30 min til den var luftig og brun. En trepinne fra en ødelagt sleiv ble stukket inn for å se om den hadde satt seg. Purregrateng som egentlig er en sufflé ble tatt ut når den var sprø og gylden på toppen og førstemann til å forsyne seg fikk æren av å punktere den.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page